Biografija

Priča o grupi i pokušaj da se ista formira, datira još od 1997.godine.
Osnivači “Apsolutno Romantično” su braća Petar i Zoran – Kina Alvirović. Krajem 1999. godine grupa počinje sa radom, i to kao duet, a kasnije i kao trio, sa perkusionistom i glumcem Nenadom Vujinovićem – Šešom. Tako je počelo predstavljanje novosadskoj publici po najpoznatijim gradskim klubovima.
Svoju afirmaciju i prve fanove stiču u novosadskom pozorišnom klubu “Sterija”, gde sviraju tuđe, a i svoje do tada još ne objavljene pesme. 2000. godine odlučuju se na veliki korak i snimaju svoj debi album >”Kasno je prepraviti stih” u studiju R.N.S., u Novom Sadu, a u izdanju beogradske Komune. Iste godine Nenad Vujinovic – Šeša odlazi iz benda, a dolaze Dragan Tasić i Željko Glamočanin.
01.03.2002. gostuju zajedno sa Severinom na koncertu Đorđa Balaševića. Njihov drugi album “Naša ulica u nebo se penje”, satkan od 14 pesama, snimljen je studiju Miše Berara u Novom Sadu u maju-junu 2002. godine a izdavač je bio PGP-RTS. Producent je bio Rade Radivojević, a kao gost u duetskoj pesmi “Đoletova pesma”, pojavljuje se Đorđe Balašević.
Bend, sa sve više uspeha, deluje do 2004, kada umesto Ž. Glamočanina u ekipu dolazi Kemal Arapović – Moki. Iste godine nastupaju na prvom Zrenjaninskom festivalu, zajedno sa Kornelijem Batom Kovačom i tu zauzimaju najbolje moguće – drugo mesto (pošto je prvo uvek prodato).
Negujući specifičan zvuk, karakterističan po muziciranju Zorana Alvirovića Kine, jednog od najboljih gitarista ovih krajeva, i svirajući širom Vojvodine, Apsolutno Romantično zauzima zapaženo mesto na novosadskoj muzičkoj sceni.
Vrlo brzo slede: “Humanitarni koncert” za ugroženu decu u Veterniku (koji je bend sam inicirao), koncert u “Studiju M”, gostovanje u “Ateljeu 212″ na poziv Svetozara Cvetkovića i Nikite Milivojevića u predstavi “Ivanov”, odlazak u Budvu, Vršac, Beograd ….
Grupa Apsolutno Romantično je uzela učešće u filmu “Profesionalac” na poziv Momčila Bajagića – Bajage i najboljeg srpskog reditelja Dušana Kovačevića. Zajedno sa Bajagom i prijateljima snimaju četiri pesme: “Pada vlada”, “Ne udaj se Rado”, “Maruška”, “Kad sam bio mlađan lovac Ja”.
Do sad je ukupno snimljeno pet spotova. Za prvi album “Kasno je prepraviti stih” urađena su tri spota, a za drugi album “Naša ulica u nebo se penje” dva.
Film “Apsolutno Romantično” Andrije Dimitrijevića, Danice Aćimović i Miše Miloševića prikazan je na pedesetom festivalu dokumentarnog filma u Beogradu od 27-31 marta 2003. godine.

Petar Alvirović
gitara – vokal

Rođen 28.08.1963. godine u Novom Sadu.
Uz Baneta Krstića jedan od osnivača “Garavog sokaka”. Muzičar iz možda poslednje generacije koja je imala sreće da svira igranke po domovima kulture, mesnim zajednicama, pozorištima, slavama, radnim akcijama …

Materijal za izvođenje programa pronalazio je kod svojih idola, američki rock & roll i tada YU aktuelnih: A. sklonište, Dugme, Valjak, Smak, Yu …
Sa “Garavim sokakom” snimio 3 LP albuma. Posle toga svirao u dosta bendova tezgareći po citavoj zemlji. Tražeci svoj identitet počinje da komponuje muziku i …

Zoran Alvirovic KinaZoran Alvirović – Kina
gitara – vokal

Rođen 29.06.1969. godine u Novom Sadu. Muzičar poznat u celoj zemlji po svom virtuoznom sviranju gitare. Studijski muzičar iza koga stoji preko 150 muzičkih projekata. Svoju muzičku karijeru započeo kao i brat u “Garavom sokaku” dajući mu pravu originalnu, stilsku i muzičku crtu. Sa “Garavim sokakom” je snimio 6 LP albuma.
Muzicki idoli – naravno gitaristi: Ðango Rajnhart, Ingvi Malmastin i dr. Odrastao na rock & pop muzici.Svirao je u dosta bendova širom zemlje i van nje. Snimio je i svoj instrumentalni album “Trag u vremenu “ i posle dugog lutanja po svetu vraća se kući i nastavlja karijeru zajedno sa bratom…

Nikola Beronja – Magla
Klavijature – vokal

Rođen je 07.04.1983. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu je završio u Bačkom Magliću. Odrastajući na pop-rock muzici, sa 7 godina počinje da svira, a sa 12 godina već ima prvi nastup. Takođe je završio i nižu muzičku školu, srednju muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu, i školovanje nastavlja na Akademiji umetnosti na odseku za Etnomuzikologiju, na kojoj je trenutno student. Pored toga što je svirao sa mnogim novosadskim bendovima i učestvovao na raznim muzičkim festivalima, bavi se i sviranjem tradicionalnih membranofonih instrumenata, igranjem i pevanjem u kulturno-umetničkim društvima. Muzički idoli su mu: Jordan Rudess, Derek Sherinian, George Duke…
“Apsolutno Romantičan” postaje početkom 2013. godine.

Comments are closed.